tirsdag den 29. april 2014

Når tillid bliver til naivitet ...

- kort betragtning udledt af den igangværende sag om se(t) og hør(t) (udfra et it-forensic fokus).

Jeg er stor Løgstrup fan og tror på tankerne om den grundlæggende tillid, der gør vi som mennesker tør leve sammen og være sammen. Det jeg frygter, er når tilliden gør os til lalleglade ignoranter der ikke vil indse, at vi bliver nødt til at tage vores forholdsregler.

Hvordan kan det være at IBM, NETS og SE & HØR på ingen måde har haft kontroller, monitoreringer og tests, der kunne mistænke/afsløre et langvarigt ulovligt forhold. Sikkert fordi “overvågning” af medarbejdere er noget man i Danmark helst ikke taler om eller ud fra en misforstået etisk forståelse ikke tør anvende. 

En naturlig opmærksomhed (som er noget andet end mistænkeliggørelse) samt “kendte” kontroller af den digitale aktivitet, bør som minimum være tilstede i de virksomheder der er kristiske for vores samfund. 

Disse (og andre) virksomheder bør tage tilgangen og erkende, at det ikke er et spørgsmål OM der foregår noget uhensigtsmæssigt men mere om HVAD og HVOR!


Istedet for at tænke, at overvågning er uetisk eller forbudt, så få implementeret en intelligent forebyggende opmærksomhed på flere fronter, alene med det formål, at beskytte virksomheden, kunderne og medarbejderne. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar